Over Luna.

Dit is Luna! Luna is sinds 4 april 2020 van mij. Luna is een NMPRS oftewel een Nederlands minipaard. Ze is gefokt op de Fairytaleranch wat maakt dat haar officiële naam Luna of the Fairytaleranch is. Luna is geboren op 10 juni 2017. Tot 2020 heeft Luna lekker mogen opgroeien in een samengestelde groep. Ze kende toen ook nog niets. Intussen heeft ze al super veel geleerd.

Basis

Luna heeft een goede basis. Ze kan stilstaan, voetjes optillen, meelopen aan een touw, kent de commando’s stap, draf, galop, schrikt niet meer van de alledaagse handelingen en is niet snel onder de indruk van haar omgeving. Daarnaast vind ze iedereen leuk en gezellig. In 2020 kon ze nog niets van dit alles.

Vrijheidsdressuur

Luna houdt van vrijheidsdressuur en pakt alles super snel op. Zo kan ze de volgende trucjes: Flemen, Kusje, Voetje, Liggen, Zitten, Schootliggen, Op commando naar je toekomen, Inparkeren en op dit moment zijn we bezig met de Spaanse pas. Luna haar favoriete trucje is liggen. Deze gebruikt ze vaak genoeg wanneer ik weer eens te lang sta te kletsen met iemand. Ze laat zich dan vallen en hoopt dat ik mijn aandacht dan weer op haar richt. Wat vaak succesvol is, want hoe kan je een liggend paardje nu negeren

Lange lijnen / mennen

Sinds 2021 zijn we bezig met lange lijnen. Dit als voorbereidend werk op het mennen. Ik ben van mening dat het belangrijk is om een paard goed voor te bereiden, zodat het alleen nog een kwestie is van een kar erachter hangen en gaan. Intussen is Luna hartstikke braaf en doet ze goed haar best, zowel in de bak als buiten. We zijn op dit moment aan het kijken naar verschillende tuigen en menkarren om een goed overwegende beslissing te kunnen nemen. De bedoeling is om Luna in de zomer van 2022 te beleren.  

Uitstapjes

Luna is in de afgelopen jaren al op meerdere uitstapjes geweest. Zo is ze twee keer meegeweest op vakantie naar Zeeland. Hier zijn we ook meermaals naar het strand geweest. We zijn een aantal keer naar het bos geweest en we zijn een keer wezen zwemmen in een meertje dat toen dicht bij onze vorige stal lag.